Specificaties, beschikbaarheid en prijs

De Hollandse Watermeloen

Seizoensproduct, van juni tot eind september

Wij produceren De Hollandse Watermeloen als seizoensproduct. Dit betekent rijp eetbaar product geoogst en beschikbaar vanaf begin juni tot eind september. Dichtbij de afzetmarkt zitten heeft veel voordelen zoals besparing van transportkosten. Wij leveren op basis van directe vraag in de markt waardoor we zo weinig mogelijk overschot hebben en altijd verse en rijpe watermeloenen kunnen leveren. Door onze teeltmethode bevatten onze meloenen een hoger gehalte aan droge stof wat ten goede komt aan de smaak. Hoe duurzaam en lekker wil je het hebben?

Lokale en duurzame productie

De Hollandse Watermeloen is een echt regionaal product en wordt geproduceerd in tuinbouwregio het Westland in de kas. Waar Overzeese en Spaanse watermeloenen vooral op open land worden geproduceerd met behulp van veel bestrijdingsmiddelen om de plant en vruchten goed te houden wordt in onze kas gebruik gemaakt van biologische bestrijding en hommels voor de bestuiving. Ook bestaat er een enorm verschil in watergebruik met een factor 10. Zo wordt in Spanje zeer kostbaar niet hernieuwbaar grondwater gebruikt voor de irrigatie. Dit water verdampt via de plant en valt als regen weer in de zee. Vruchtbaar land in Zuid-Oost Spanje veranderd hierdoor langzaam in woestijn. Bij ons wordt het regenwater opgevangen via de kas en bewaard in een grote waterbassin om de planten mee te begieten. Ook worden al het water en voedingsstoffen hergebruikt via een recirculatiesysteem. De Hollandse Watermeloen en de Piccolino zijn daarom vele malen duurzamer dan de Overzeese, Spaanse, Italiaanse of Griekse watermeloenen. Meer weten over de duurzaamheidsaspecten en het verschil tussen de Hollandse en andere watermeloenen?
Lees de speciale whitepaper over duurzaamheid en het verschil.

Wij hebben weinig extra warmte nodig voor de productie omdat we in de zomer telen. Wij gaan in 2024 over op aardwarmte waardoor onze CO2 footprint verder zal verlagen.

GlobalG.A.P. en GRASP gecertificeerd

Onze productie is GlobalG.A.P. en GRASP gecertificeerd waarmee voedselveiligheid, duurzaamheid en  kwaliteit zijn geborgd. Specifiek is het GRASP certificaat gericht op de welzijn van medewerkers waarbij sociale aspecten, beloningsniveau, gezondheid en veiligheid worden geborgd.

De Hollandse Watermeloen is leverbaar in 4 gewichtsklassen

De Hollandse Watermeloen wordt geleverd in 4 gewichtsklassen en de prijs is per stuk en op aanvraag verkrijgbaar. Transport moet door de klant worden geregeld. Kijk hier voor specificaties Piccolino.

Gewichtsklassen Hollandse Watermeloen:

–     500 –    700 gram
–     700 –    900 gram
–     900 – 1200 gram
–  1200 – 1500 gram

Facebook
Twitter
LinkedIn
De Hollandse Watermeloen Sticker

Van juni tm sept. verkrijgbaar!

Verkoopinformatie nodig?

De Hollandse Watermeloen
De Hollandse Watermeloen
De Hollandse Watermeloen